Om Caviar
Caviar är en utsökt produkt som passar en sann finsmakare. Innan du köper Caviar är det bra att känna till lite om produkten..
Caviar kräver ett mer känsligt tillvägagångssätt när det kommer till lagring. Den bästa temperaturen för förvaring av störrom är runt -2°C, men temperaturen i ett vanligt hushållskylskåp är vanligtvis 4°C till 8°C. Störrom har en salthalt på cirka 3,2% vilket gör att den har sin frystemperatur på runt -5°C, det betyder att du kan förvara störrom vid en temperatur under 0°C för att hålla den fräsch under en längre period.
Löjrom skall förvaras fryst -18 C eller kallare. Löjrom går att tina och frysa på nytt men vårt tips är att skära loss så mycket du behöver och sedan ställa tillbaka burken i frysen. Tinar man löjrom håller den 2-4 dagar i kylen.
Temperaturen är viktig eftersom den saktar ner proteinnedbrytningsprocessen. Om störrom skulle förvaras i ett vanligt kylskåp skulle hållbarheten vara hälften så lång. Det finns ingen mening med att förvara caviar – den finns alltid färsk.
Caviar är en nischprodukt och är därför inte lika bekant för konsumenterna som andra produkter. För de flesta människor är information om caviar knapphändig.
Konsumentmedvetenhet är vår prioritet
Du kan skydda dig själv mot de flesta bedrägliga påståenden helt enkelt genom att kontrollera produktens förpackning, caviar regleras av ett internationellt organ (CITIES) och varje burk måste ha ett CITES-nummer som du kan kotrollera för din trygghet.
BAE/C/DE/2018/DE0005/0808
Vilken art/vild eller odlad/ursprungsland/produktionsår/företagsnummer/partinummer